Végünk lesz: az ÁNTSZ meghosszabbította a hőségriadót

A nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik.

MTI
2015. 07. 20. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A nappali maximumok akár a 38 Celsius-fokot is elérhetik.

A napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 29 fokot, ez fokozott óvatosságot követel mindenkitől. Csütörtöktől az országhoz közelítő frontzóna hatására lehetnek záporok, zivatarok, de csak péntektől várható, hogy többfelé mérséklődik a meleg.

Az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy a következő napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, továbbá 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon árnyékba. Emlékeztettek továbbá, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán elérhető az olyan légkondicionált helyiségek listája, amelyeket – nyitva tartásuk függvényében – bárki igénybe vehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.