Veszprém megújult tereit adta át Navracsics

A most átadott ütem 700 millióból valósult meg.

MTI
2015. 07. 30. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa úgy fogalmazott, a veszprémi belváros rehabilitációjának második ütemeként megújult terek, épületek is azt bizonyítják, hogy a magyar városok egyértelmű nyertesei az uniós tagságnak.

Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, hogy a veszprémi belváros rehabilitációjának első üteme 4,5 milliárd forintból, míg a most átadott második ütem 700 millió forintból valósult meg. Utalt arra, hogy a megújult tereket a közelmúltban lezajlott utcazene-fesztivál idején már birtokba vették a veszprémiek és az oda látogatók, a csütörtöki esemény „pusztán” a hivatalos átadási ünnepség.

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője kifejtette: a 2014 augusztusában indult beruházás eredményeként a város öt közterülete újult meg, azokon belül járdák, parkok, udvarok. Hozzátette: felújították a város zeneiskolájának, valamint belvárosi áruházának külsejét és homlokzatát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.