Vihar: napokon belül indul a kifizetés

A kárbejelentés túlnyomó többsége ingatlanokkal kapcsolatos.

MTI
2015. 07. 17. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy megtörtént a kárfelmérés, azonnal elindulhat a helyreállítási munka – mondta Gilyén Ágnes, aki hozzátette, a hazai ingatlanok biztosítottsága európai összehasonlításban jónak mondható, 72-73 százalékos. Szerencsésnek nevezte, hogy az elemi károk szerepelnek a magyarországi alapbiztosításokban is, azaz akinek van lakásbiztosítása, az vihar, földrengés vagy árvíz ellen biztosítva van.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) csütörtöki közlése szerint a július 8-án, szerdán az országon átvonuló vihar után 34 795 kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kár értéke pedig megközelíti a 4,8 milliárd forintot.  A káresetek száma és becsült értéke jóval meghaladja a Mabisz múlt héten kiadott előző összegzésének  adatait, amely 20 ezer esetet és 3 milliárd forintos kárt jelzett.

A kárbejelentés túlnyomó többsége ingatlanokkal kapcsolatos, azonban 537 bejelentés érkezett olyan, casco-biztosítással rendelkező autósoktól is, akiknek a kidőlt fák miatt sérült meg a járművük. A gépjárműkárok becsült értéke meghaladja a 178 millió forintot, az egy sérült autóra jutó átlagos kárösszeg több mint 332 ezer forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.