Viharkárok: több ezer kárbejelentés

A károk értéke az egyes biztosítóknál eléri a 100-300 millió forintot.

MTI
2015. 07. 28. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb kárról a Generali Biztosító számolt be. A hétvégi vihar miatt 2200 időjárási eseménnyel kapcsolatos kárt jelentettek ennél a társaságnál, ezek becsült értéke eléri a 300 millió forintot. A legtöbb kárt – hatszázat – Budapestről jelentették, de sok kisebb települést is érintett a vihar. Így kiemelkedő számú bejelentés érkezett például Vásárosnaményból és Berettyóújfaluból is.

Az Allianz Biztosító több mint 1700, a viharos időjárási tevékenységhez kötődő kárt regisztrált. Ezek becsült kárértéke közel 130 millió forint. Tájékoztatásuk szerint a bejelentések legjellemzőbb oka a vihar, a villámcsapás másodlagos hatása, illetve a jégverés és beázás volt. A viharok leginkább Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyét érintették.

Az Aegon Magyarországhoz idáig összesen 857 meteorológiai kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 103 millió forint, így az átlagos kár 120 ezer forintos. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Komárom-Esztergom megyéből érkezett. A legjellemzőbbek a felhőszakadás miatti beázások, a villámcsapás okozta károk, a tetőszerkezeti károk, a fakidőlések és a jégverés okozta károk voltak.

A Groupama Biztosítóhoz eddig közel 2000 bejelentés érkezett, több mint 150 millió forint értékben, de a kár várhatóan eléri a 200 millió forintot. A legtöbb kár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten keletkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.