Zivatarok csaphatnak le az országban

A hőség azonban tovább folytatódik, nappal akár 38 fok is lehet.

OMSZ
2015. 07. 23. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A déli óráktól kezdve előbb a Dunántúlon, később a Dunától keletre is magasba törő zivatarfelhők alakulnak ki. Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén szórványosan, a Tiszántúlon csak kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. Egyes zivatargócokban egy-két óra alatt komoly csapadék is lezúdulhat, emellett néhol jégeső is lehet.

Az Alföldön és az északi hegyekben megélénkül a déli, délutántól a Kisalföld irányából egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél. Zivatarokban átmenetileg viharos kifutószél is előfordul, emellett hirtelen 10 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb, a Nyugat-Dunántúlon a mérsékeltebb felmelegedés. Késő estére 24, 31 fokig csökken a hőmérséklet, de a zivataros helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.