Lázár hátrébb léphet a politika élvonalából?

Német ismerősei azt javasolják a Miniszterelnökség vezetőjének, hogy tartson néhány éves szünetet.

MNO
2015. 08. 19. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg konfliktusa van Lázár Jánosnak, a közeljövőben pedig még több munkát kaphat, ám a korábban Orbán Viktor miniszterelnök potenciális utódjaként is emlegetett Lázár János hátrébb léphet a politika élvonalából – írja a Miniszterelnökséget vezető miniszterről készített portréjában a Figyelő.

A lap felsorolta azon személyeket, akikkel a közelmúltban összerúgta a port Lázár: Borókai Gábor, Csányi Sándor, Pokorni Zoltán, Rogán Antal, Schmidt Mária és Tarlós István szerepel a cikkben. A Figyelő úgy tudja, Lázár nagyobb kabinetben gondolkodik, míg a 2018-as győzelemre törő Orbán még kevesebb minisztériumot szeretne, ezért a már így is rengeteg feladatkörrel bíró Miniszterelnökségre még több munka hárulna.

Lázár magát nagy munkabírásúnak tartja – igaz, a csütörtöki kormányifókat csak úgy bírja, ha reggel úszik –, de a környezetéből származó információk szerint kezd belefáradni a mindennapos harcokba. A korábban hódmezővásárhelyi polgármesterként is tevékenykedő, „ügyvezető kormányfőnek” is nevezett miniszternek „a saját kollégái előtt tett bevallása szerint át kell gondolnia, hogy mennyi ideig lehet ezt a munkát végezni” – írja a Figyelő.

A lap szerint Lázár János nagyon jó, baráti kapcsolatot ápol bizonyos német üzletemberekkel, akik azt tanácsolták neki, hogy néhány éves szünetet iktasson be és helyezkedjen el valamelyik nagyvállalatnál. Lázár szeme előtt lebeghet Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök példája is, akinek minden írását lefordíttatja a miniszter. Sarkozy is sok konfliktust vállalt és ő is hátrább lépett egy időre, majd visszatért. A Figyelő szerint azonban kérdéses, hogy ez kivitelezhető-e Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.