Lemondott Zombor Gábor

Az egészségügyi államtitkár augusztus 31-én távozik.

MNO
2015. 08. 27. 9:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium közleménye szerint Zombor Gábor személyes és családi okokra hivatkozva távozik.

Az egészségügyért felelős államtitkárságot ideiglenesen Beneda Attila helyettes államtitkár irányítja. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hamarosan javaslatot tesz a miniszterelnöknek az egészségügyi államtitkár személyére vonatkozóan – írták.

„A miniszter sajnálattal veszi tudomásul, hogy egy nagy szakmai tudással rendelkező szakember távozik az egészségügy éléről” – olvasható a minisztérium közleményében.

Balog Zoltán 2014 júniusában, az új kormány alakításakor kérte fel egészségügyért felelős államtitkárnak Zombor Gábort. Zombor Gábor 2006 óta országgyűlési képviselő a Fidesz frakciójában, 2014 májusától az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: váratlanul érte őket az egészségügyi államtitkár lemondása.

Egyúttal kiemelték: értékesnek és előremutatónak tartják az elmúlt csaknem másfél év során az egészségügy helyzetének javulását célzó folyamatos, közös munkát. A MOK megköszönte Zombor Gábornak a kollegialitását, együttműködését. Remélik, hogy távozásával a „megkezdett közös munka, annak iránya és lendülete nem törik meg”, mivel – mint írták –„a változatlanul nehézségekkel küzdő egészségügy számára a töretlen folytatás kulcsfontosságú”.

Könnyen lehet, hogy Zombor távozása összefüggésben van a keddi kormánykonferencián elhangzottakkal, ahol sajtóinformációk szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormány eddigi munkáját értékelte.

A konferenciáról szóló sajtóértesülésekkel kapcsolatban Giró-Szász András államtitkár azt mondta, hogy a miniszterelnök semmilyen kormányzati személyi kérdésben, sem tárcákat, sem konkrét személyeket illetően nem tett megjegyzést a konferencián.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont már a Parlament épületében tartott ülés előtt kilátásba helyezte, hogy várható személycsere a kormányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.