időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Napelemekkel korszerűsíti klinikai tömbjeit a PTE

MTI
2015.08.13. 19:10

A napokban kezdődött és szeptember végéig tartó beruházásra mintegy 300 millió forintot költenek.

Bódis József orvosprofesszor sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés kiemelt jelentőségű, mert egészségügyi intézményeket érint, ahol a megtakarítást a betegellátás színvonalának emelésére fordítják.

Nagy László, a kivitelező Techniq Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a munkálatok a szülészeti és nőgyógyászati klinikát, a Szigeti úti és Honvéd utcai, a Garai utcai és Rákóczi utcai tömb egyes épületeit érintik. Az oda telepített mintegy 1900 napelem felülete meghaladja a 3000 négyzetmétert, teljesítményük a 480 kilowattot.

Girán János, Pécs alpolgármestere azt hangsúlyozta: a projekt javítja a baranyai megyeszékhely egészségügyi ellátórendszerének versenyképességét, hozzájárul, hogy a város „élhetőbb hely” legyen, és segíti a településnek az „Európa Zöld Fővárosa” cím elnyerésével kapcsolatos ambícióit.

Az eseményen elhangzott, hogy az egyetem azt reméli, a projektnek köszönhetően évi 30-50 millió forintot spórolhat. Ez az érintett épületek tekintetében 40, összegyetemi szinten pedig 10 százaléka a villamosenergia-költségnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.