Napelemekkel korszerűsíti klinikai tömbjeit a PTE

A napokban kezdődött és szeptember végéig tartó beruházásra mintegy 300 millió forintot költenek.

MTI
2015. 08. 13. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódis József orvosprofesszor sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés kiemelt jelentőségű, mert egészségügyi intézményeket érint, ahol a megtakarítást a betegellátás színvonalának emelésére fordítják.

Nagy László, a kivitelező Techniq Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a munkálatok a szülészeti és nőgyógyászati klinikát, a Szigeti úti és Honvéd utcai, a Garai utcai és Rákóczi utcai tömb egyes épületeit érintik. Az oda telepített mintegy 1900 napelem felülete meghaladja a 3000 négyzetmétert, teljesítményük a 480 kilowattot.

Girán János, Pécs alpolgármestere azt hangsúlyozta: a projekt javítja a baranyai megyeszékhely egészségügyi ellátórendszerének versenyképességét, hozzájárul, hogy a város „élhetőbb hely” legyen, és segíti a településnek az „Európa Zöld Fővárosa” cím elnyerésével kapcsolatos ambícióit.

Az eseményen elhangzott, hogy az egyetem azt reméli, a projektnek köszönhetően évi 30-50 millió forintot spórolhat. Ez az érintett épületek tekintetében 40, összegyetemi szinten pedig 10 százaléka a villamosenergia-költségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.