Segítséget kapnak a rászorulók a tanévkezdéshez

Jótékonysági akcióval segíti a gyermekek tanévkezdését a Katolikus Karitász és az Ökumenikus Segélyszervezet.

MTI
2015. 08. 23. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iskolaszerekkel, beiskolázási utalványokkal és élelmiszercsomagokkal járul hozzá az iskolakezdéshez a Katolikus Karitász – jelentette be a szervezet országos igazgatóhelyettese vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Zagyva Richárd elmondta: az akciót idén Kárpátaljára is kiterjesztik, így nemcsak országszerte, hanem a határon túlra is eljuthatnak a csomagok. Az adományokat a rászoruló családoknak a szervezet önkéntesein keresztül vagy különböző rendezvényeken osztják szét – tette hozzá. A Legyen öröm az iskolakezdés elnevezésű kampányba bárki bekapcsolódhat a 1356-os adományvonalon keresztül – mondta a vezető.

Jótékonysági akcióval segíti a rászoruló gyermekek tanévkezdését az Ökumenikus Segélyszervezet – jelentette be Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az igazgató elmondta: a Ne csak szurkolj, segíts te is! elnevezésű akcióval az idei Ironman versenyen is arra hívják az adakozók figyelmét, hogy a 1353-as adományvonal tárcsázásával segíthetik a szervezet Iskolakezdés együtt akcióját, amelynek célja, hogy 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját töltsék meg minőségi tanszerekkel.

Egyetlen hívás 250 forintot jelent, és 40 hívással jöhet össze az a 10 ezer forint, amit egy gyermek beiskolázásának támogatására szánnak. Jelenleg mintegy 700 hívásnál tartanak – tette hozzá.
A segélyakciót az idei Ironman versenyen többek között azzal népszerűsítik, hogy a Kopaszi gáton tartott megmérettetésen elindult a segélyszervezet gyerekcsapata is, a csapattagjainak rajtszáma az adományvonal száma volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.