Átnevezték a Kommunikációs és Üzleti Főiskolát

A névalkotási folyamatban a főiskola dolgozói és hallgatói is részt vettek javaslataikkal.

MTI
2015. 09. 01. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a megújulásra azért volt szükség, mert „a régi név már nem fedte le a főiskola képzéseinek sokoldalúságát és azt a fejlődést, amelynek során mind a magyar, mind a nemzetközi piac jelentős szereplőjévé vált az intézmény”.

A névalkotási folyamatban a főiskola dolgozói és hallgatói is részt vettek javaslataikkal – írták. Kitértek arra is, hogy az arculat és a logó a nagy múltú városi épületeket, a metropoliszokat átszelő közlekedési utakat, valamint a kapcsolati hálókat idézi.

A főiskolán két karon (Kommunikációs és Művészeti Kar, Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar), jelenleg 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás szinten. Az intézmény jelenleg 30 alap-, 15 mesterképzést, 18 felsőoktatási szakképzést, valamint 27 szakirányú továbbképzést kínál, jelenleg mintegy hétezer hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen is részt vehetnek az oktatásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.