Nógrádi elszólta magát: Orbán egy migrációs kulcsországba megy

Rajongói körében igen beszédes volt a népszerű biztonságpol-szakértő.

2015. 09. 22. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt hónap telt el Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő első „hivatalos” közönségtalálkozója óta, ideje volt hát, hogy az idő közben háromszorosára dagadt rajongótábort megajándékozzák a Facebook-oldal kezelői a másodikkal. Ismert, mint az MNO exkluzív módon beszámolt róla, majd szétszedték a rajongók kérdéseikkel áprilisban, azóta pedig csak nőtt a „Tanár Úr” foglalkoztatása a médiában, és kijelenthetjük: amint tavasszal az Iszlám Állam ügyében, most a migráció témájában is elsöprő fölénnyel számít hazánk első számú szakértőjének Nógrádi – a biztonságpolitika szemszögéből.

Az őszi, hétfő esti gigarandin sem kellett csalódniuk a rajongóknak, hisz „Odajött hozzám egy diplomata a csúnya feleségével” szintű aranyköpésekben most sem szűkölködött a pesti K11 kultúrház apró csarnokának tátott szájú közönsége, amely már egy órával a kezdés előtt minden ülőhelyet elfoglalt. (A keddi „Pál Feriken” lehet látni ilyen intenzitású érdeklődést...) Nógrádi György mondásait ezúttal is „izgalmas szakmai meglátások, próféciák”, valamint „aranyköpések” kategóriájára bontottuk – az est címét is egy ilyen utóbbiból kreálták: „A lányok is kérdezzenek!”

Pártpolitikai ügyekbe én soha nem mentem bele, kivéve egy-két esetet. Mind a kettőnél a lányom és a nejem közölte, hogy ne tegyem. Az egyik: én azt mondtam, hogy Magyarországnak részt kell vennie az iraki katonai misszióban, mert annyira rossz a viszonyunk az USA-val... Egy órán belül hívott a Fidesz-frakció, hogy magyarázzam el, hogy gondolom. Egy órán belül hívott az MSZP-frakció is. Mind a kettőnek elmondtam ugyanazt. Magyar Bálint fölhívott most kétszer egymásután, hogy ő európai újságokba ír, magyarázzam el a migránshelyzetet. Elmondtam. Bárhová hívnak, én ugyanazt mondom. Másik eset, hogy 9 nappal azelőtt mondtam, hogy falat kell építeni, mint ahogy a Fidesz azt bejelentette. Jött az interneten, hogy áruló vagyok, gyilkos vagyok, hogy már a fiam is vallási vezető, pedig csak egy szem lányom van. Az ATV-ben is volt nagyon csúnya szituációm. 6-7 éve, amikor Szaddám Huszein pere volt, Kálmán Olga vendégeként azt mondtam élő adásban, hogy egyszerűbb lett volna kivégezni, mint a pert végigcsinálni. Kálmán Olga letekertette a műsort, és azt mondta, hogy igazam van, de az ő műsorában ilyet nem lehet mondani. Azóta nem hív be, ezt mind a ketten túléljük. Aki szerepel, vállalja ezt.

Öt éve került fel az első poszt a Facebook-csoportba, amelynek hétfő délután. 15715 tagja volt, egy hét alatt lett most kétezer új. A találkozón köszöntötték Magdit, Nógrádi feleségét is. Október 27-én 18 órakor jelenik meg Nógrádi memoárkötete, a bemutató helyszíne ugyanígy a Király utca 11. alatti K11.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.