A Fidesz a háttérben jóban van Kókáékkal

A Jobbik szerint miközben a Fidesz a nyilvánosság előtt élesen támadja a baloldalt, addig a háttérben segíti a volt szocialista és szabaddemokrata politikusokat.

MTI
2015. 10. 10. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a nagy infrastrukturális beruházásokat évek óta igazolhatóan felosztja egymás érdekeltségei között a jobb- és baloldal.

A jelenlegi kormányoldal emellett másként is segíti elődjeit – folytatta a politikus, példaként említve többek között Kóka Jánost, az SZDSZ korábbi elnökét, aki szerinte Szijjártó Péter külügyminiszter segítségével járja a világot, az üzletkötésben pedig diplomata útlevél segíti.

A Jobbik képviselője szerint a Fidesz azért tekintett el az ígért elszámoltatástól, mert korábban a szocialisták sem vonták felelősségre az első Orbán-kormányt.

A Quaestor-botrányban is „nagykoalíciós összekacsintás” történt, hiszen a cég korábbi vezetője a volt szocialista és a jelenlegi Fidesz-kormánnyal is jó kapcsolatot ápolt – értékelte Volner János. Közölte, a Jobbik kormányra kerülve antikorrupciós központot hozna létre és mindkét oldalt elszámoltatná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.