Bakondi: Hatékony a védelem a migráció ellen

Hazánkra nem nehezedik migrációs nyomás – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

MTI
2015. 10. 28. 22:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta: hétfőn tizenkettő, kedden hét, szerda 18 óráig pedig négy illegális határátlépő volt a határokon, ami még „békeidőszakban” is kiemelten alacsonynak számít.

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint az, hogy mostanra ilyen módon sikerült lecsökkenteni a Magyarországra érkező illegális migránsok számát, a „határrendészeti rezsim” – a kerítés, az azt védő élőerő és a jogi feltételrendszer – nyújtotta hármas védelemnek köszönhető.

Magyarországon minimális határsértői mozgás van – emelte ki a belbiztonsági főtanácsadó. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a szomszéd országokban továbbra is tömeges illegális migráció zajlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.