Eddig 350 ezer illegális bevándorló akadt fenn hazánkban

Ez a szám csak az idei évre vonatkozik.

MTI
2015. 10. 11. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország schengeni külső határain 349 840 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök január elseje óta – olvasható a Police.hu oldalon.

Közölték: szombaton az országban 7907 illegális bevándorlóval – ebből a magyar–szerb határszakaszon 12, míg a magyar–horvát határszakaszon 7894 emberrel – szemben intézkedett a rendőrség. A magyar–szerb határszakaszon szeptember 15. óta 674 ember ellen indítottak büntetőeljárást. Egyébként a rendőrség adatai szerint pénteken is roham volt, akkor 7215 emberrel szemben intézkedtek.

A hideg miatt egyre több beteg migráns érkezik Horvátországba – tájékoztatott a horvát közszolgálati televízió (HRT) szombaton. Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is. A magyar–horvát viszony is további mélypontra süllyedt, miután szombaton a horvát miniszterelnök újabb bírálatcunamival illette az Orbán-kormányt.

A Hír Televízió közben arról számolt be, hogy a tél közeledtével tömegesen indultak meg a migránsok Törökországból Görögországba. A Reuters tudósítása szerint számuk eléri a napi 7 ezret, amely jóval több az eddigi 4500 fős napi átlagnál.

A határok lezárása, vagy legalább szigorúbb ellenőrzések bevezetése miatt tüntettek Helsinkiben szombaton, a demonstrálók szerint a magyar megoldás az egyetlen válasz a migrációra – hangzott el az állami csatorna híradójában szombat este.

Mintegy nyolcezren tüntettek Varsóban a migránsok befogadása ellen szombaton. A főváros központjában tartott felvonulást a Nemzeti Radikális Tábor (ONR) nevű, parlamenten kívüli jobboldali radikális párt szervezte. Lengyel sajtóbeszámolók szerint a nemzeti lobogókat, valamint az ONR zászlóit lengető tüntetők iszlámellenes transzparensekkel vonultak, miközben Európai Unió- és kormányellenes jelszavakat skandáltak, de hallhatóak voltak a „Lengyelek a bevándorlók ellen” vagy éppen a „Magyarok, mellettetek vagyunk” felkiáltások is. A tömörülés hasonló tüntetéseket tartott az utóbbi napokban más lengyelországi városokban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.