Így szedné be a dugódíjat az LMP

Az LMP szerint a fővárosiak egészsége érdekében korlátozni kell a budapesti autós forgalmat.

MTI
2015. 10. 11. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján megismételte, hogy az LMP két vonaljegy árában meghatározott, a csúcsidőszakra érvényes napijegy formájában szedne dugódíjat.

Kizárólag egy ilyen megoldásból származhat ugyanis annyi bevétele a fővárosnak, amelyből érdemben javítani lehet a budapestiek életkörülményeit – mondta a politikus, aki szerint a Tarlós István főpolgármester által javasolt évi ötezer forintos dugódíj értelmezhetetlenül kicsi hasznot hozna.

Csárdi Antal úgy fogalmazott, a gépkocsiforgalom kinőtte a várost, ezért hátat kell fordítani az elmúlt ötven év városfejlesztési gyakorlatának, amely az autós közlekedés kiszolgálására épült.

Az LMP budapesti képviselője ismételten a dugódíj bevezetésének feltételeként említette a tömegközlekedés minőségének jelentős javítását. Kiemelte a sugárirányú, az agglomerációt érintő fejlesztések fontosságát, például a gödöllői HÉV összekapcsolását a 2-es metróval, valamint a 3-as metró kétirányú meghosszabbítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.