Lecserélte Vona helyetteseit a Jobbik

Frissítette és jelentősen átalakította frakcióvezetését tegnap a Jobbik – tudta meg a Magyar Nemzet.

Katona
2015. 10. 13. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk információi szerint Vona Gábor frakcióvezető négy helyettesét is – Volner Jánost, Z. Kárpát Dánielt, Sneider Tamást és Gyöngyösi Mártont – lecserélték. Helyükre Dúró Dóra, Staudt Gábor és az első parlamenti ciklusát töltő Lukács László került. A döntés hátterében – úgy tudjuk – mindössze annyi áll, hogy a képviselőcsoport vezetésében új embereknek is lehetőséget kívánnak adni, ráadásul a most leváltott négy politikus eleve befolyásos posztot visel a pártban.

Hárman – Volner, Z. Kárpát és Sneider – országos alelnökök, míg Gyöngyösi ezután is a külügyi kabinetet fogja irányítani. A négy frakcióvezető-helyettesi poszt számát azért csökkentették háromra, mert a Jobbik is kevesebb politikussal képviselteti magát az Országgyűlésben. Két vezetőt viszont megerősítettek a posztján: Farkas Gergely általános frakcióvezető-helyettes marad (az ő helyét állandónak tekintik, így nem számolták bele az előbbi körbe), míg Bana Tibor a jövőben is frakcióigazgató lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.