Nem elég a konténer a határra

Újabb konténereket vesz a BvOP. A fuvardíjak emelkedésétől tartanak a fuvarozók.

MTI
2015. 10. 08. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák CONTAINEX GmbH nyerte a tompai közúti határátkelőhelyre telepítendő konténerekre kiírt közbeszerzést, amelyet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) írt ki – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyertes cégnek 50 darab, 20 lábas új vagy újszerű konténert kell szállítania és telepítenie a tompai közúti határátkelőhelyre. A konténeregység 43 iroda- és 7 szaniterkonténerből áll. Az ellenérték 99,4 millió forint. Ugyanez a cég nyerte meg a röszkei határátkelőre helyezendő 44 irodakonténer és 7 szaniterkonténer szállítására szóló közbeszerzést is, amelyet szintén a BvOP írt ki. Ezek ellenértéke nettó 100 millió 995 ezer forint.

Mindkét esetben csak egy ajánlat érkezett a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre.

Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (Fuvosz) főtitkára szerint 5 százalékos fuvardíj-emelés válhat szükségessé, ha a határokon fennmarad a jelenlegi helyzet. A főtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornának elmondta, a hosszú várakozási idő emeli a költségeket, több eszközre, több emberre van szükség ugyanazon feladatok elvégzéséhez, hiszen egy gépkocsivezetőnek erősen szabályozott a vezetési ideje.

Első alkalommal tartottak olyan közös tanácskozást az Európai Unió kül- és belügyminiszterei csütörtökön Luxembourgban, amelyen a Szíriából a Földközi-tenger keleti részén és a Nyugat-Balkánon keresztül érkező migránsok útvonalán fekvő országok képviselői is részt vettek.

Első alkalommal tanácskoztak az uniós kül- és belügyminiszterek a tranzitországok képviselőivel. Az uniós és a nyugat-balkáni országok mellett az egyeztetéseken Törökország, Libanon és Jordánia képviselői vettek részt. Ankarából a külügyminiszter helyettese jött el, Jordánia és Libanon uniós nagykövetét küldte Luxembourgba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.