Roma oktatási központ jön létre Baranyában

A nemzeti kisebbségek kultúrája akkor lehet erős, ha arra a többség is a sajátjaként tekint – mondta az emberi erőforrások minisztere Pécsett szombaton.

MTI
2015. 10. 10. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltán a város főterén rendezett Pécsi Nemzetiségi Ünnepen az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakját, Mahatma Gandhit idézve úgy fogalmazott: ha meg akarjuk változtatni a világot, „nekünk kell a változássá lennünk”.

A miniszter az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón bejelentette: Baranyában Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ létesül a nemzetiségi kultúra jobb megismerésére, valamint a kormány segíti a hátrányos helyzetű gyerekek zenei képzésével foglalkozó, anyagi nehézségekkel küzdő Snétberger Zenei Tehetség Központ megmaradását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.