Sok polgármester milliókat kapott szabadság helyett

Bácskai János járt a legjobban, aki 98 nap után több mint 2,5 millió forintot kapott.

MNO
2015. 10. 12. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapnak a 47 megkérdezett önkormányzat közel kétharmada válaszolt: ezek alapján Bácskai János ferencvárosi polgármester járt a legjobban, aki 98 nap után több mint 2,5 millió forintot kapott. Székesfehérváron is sokat kellett dolgozni, Cser-Palkovics Andrásnak 119 napért 1,7 millió forint járt, valamint a helyettesei is közel ennyit kaptak kézhez – teszi hozzá a Blikk.

Mint írják, olyan ismertebb politikusok is éltek a szabadságmegváltás jogával, mint Kósa Lajos volt debreceni polgármester, aki több mint 1 milliót kapott 40 nap után, a csepeli Németh Szilárd, aki 1,4 milliójának túlnyomó részét jótékony célokra utalta, de még Papcsák Ferenc volt zuglói polgármesternek is több mint negyedmillió ütötte markát.

A legnagylelkűbb Szita Károly kaposvári polgármester volt, akinek 229 nap szabadsága halmozódott fel 2002 óta, azonban a majd egy évnyi fizetésének megfelelő összeget nem engedte magának kifizettetni, vagyis mintegy 6 millió forintról mondhatott le.

Miskolc, Érd, Sopron, Győr, Nyíregyháza, Békéscsaba, Nagykanizsa, a fővárosi kerületek közül pedig a II. kerület, Óbuda, Újpest, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, Kőbánya, XI. kerület, Angyalföld, Újpalota, XVI. kerület, XVII. kerület és a XXII. kerület egyelőre nem adott választ a lap megkeresésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.