Tarlós elárulta, mivel foglalkozik majd az új cég

A 300 millió forint feletti közbeszerzéseket bonyolítaná le a célra létrehozni kívánt szervezet.

MTI
2015. 10. 19. 21:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István elmondta, hogy egy önállóan gazdálkodó, közbeszerzésekkel foglalkozó céget terveznek létrehozni. A terv az, hogy a városházán belüli 100 millió forintos értékhatárt meghaladó közbeszerzéseket a cég bonyolítja majd le. A fővároshoz tartozó cégek esetében az értékhatár 300 millió forint lenne.

A főpolgármester közölte, hogy a szerződéseket egytől egyig a nyilvánosság előtt közzé kell tenni.

A létrehozandó cég fogja a tervek szerint a közbeszerzéseket lebonyolítani és előkészíteni, a Fővárosi Közgyűlés elé csak a formális döntések kerülnek majd. A közbeszerzéssel kapcsolatos valamennyi szakértői feladatot is ennek a cégnek kell majd ellátnia – jegyezte meg.

Tarlós István elmondta azt is, hogy a cégvezető kinevezése és felmentése nem főpolgármesteri, hanem közgyűlési hatáskör lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.