A család letiltatta Mécs Imre beszédét Göncz temetésén

„Nemzeti problémákkal” is foglalkozott volna benne, így nem mondhatja el.

GB
2015. 11. 05. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti terveknek megfelelően Mécs Imre, Göncz korábbi politikustársa mondott volna beszédet a volt köztársasági elnök temetésén. Erre nem fog sor kerülni. Az okokról maga Mécs Imre adott ki közleményt, melyet Facebook-oldalán közölt, melyet szöveghűen közreadunk.

„Göncz Árpád barátom és küzdőtársam holnapi temetésén nem fogok beszédet mondani. A szervezők kérésére leírt beszédemben foglalkoztam - Göncz Árpád szellemében - égető nemzeti problémákkal is. Mivel a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, én pedig beszédem lényegén nem kívánok változtatni, visszavonták az örökhagyó végakaratán nyugvó felkérésüket.
Tudomásul vettem. A végtisztességen családtagjaimmal részt veszek.
A temetés után beszédem szövegét közzéteszem.
Isten áldja Göncz Árpád emlékét.”

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökétől Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút római katolikus szertartás keretében. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András. A temetésen Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.