A Fidesz hipersebességgel módosította a „kémtörvényt”

El akarták kerülni a botrányt, így nem kell tovább aggódni, hogy beültetik a titkosszolgálat embereit a szerkesztőségekbe.

MNO
2015. 11. 05. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas Imre csütörtökön benyújtott módosító javaslatával eláll a kormány attól, hogy titkosszolgálati embereket lehessen felvetetni a tartalomszolgáltatókhoz – írta az Origo. A lap szerint a Fidesz attól tartott, hogy az internetadó elleni demonstrációkhoz hasonló méretű tiltakozás alakul ki, ezért inkább ki is húzza a passzust a szövegből.

Rogán Antal minisztériuma szerdán még arról beszélt: félremagyarázzák a törvényjavaslatot, és nincs szó arról, hogy különféle lapok szerkesztőségeibe kerülnének a titkosszolgálat emberei. Mint mondták, csak arról lenne szó, hogy távközlési cégeknél lehessenek ilyen alkalmazottak.

Korábban megírtuk, hogy a nemzetbiztonsági törvényhez Pintér Sándor által benyújtott módosító javaslat szerint a tartalomszolgáltatók is kötelesek lettek volna jogviszonyt létesíteni a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaival. A belügyminiszter a módosító csomag indoklásában nem tért ki arra, miféle tartalomszolgáltatókról van szó. Ilyen szabály vonatkozik a a tartós állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetekre, a hírközlési és postai szolgáltatókra, a központi energiaellátóra vagy éppen a hadiipari kutatással foglalkozó üzemekre és intézményekre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.