A Fidesz–KDNP merényletet követett el a családok ellen

A zöldpárt a munkahelyeket és az apákat is bevonná a gyermeknevelésbe.

MTI
2015. 11. 04. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, ez a többi közt a közszférában dolgozók foglalkoztatásának rugalmassá tételével érhető el, vagy azzal, ha az apák is képesek lesznek szerepet vállalni a gyermeknevelésben akkor is, ha dolgoznak.

A politikus a témában határozati javaslatot terjeszt a Ház elé, 2016 májusáig adva határidőt a kabinetnek egy cselekvési terv kidolgozására annak érdekében, hogy a közszférában dolgozók számára ne okozzon gondot a gyermeknevelés.

A képviselő kifejtette: át kell tekinteni, hogy mely feladatok végezhetők atipikus foglalkoztatás keretében, valamint a kollektív szerződésekben kellene rögzíteni a gyermekeket vállalók kedvezményeit. Szerinte a Fidesz–KDNP „merényletet követett el a családok ellen\", amikor kirúghatóvá tette a háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő anyákat, így ezen is változtatni kell.

Az intézményekben helyet kell biztosítani a gyermekek ellátására, és a megfelelő bérek biztosításával is segíteni kell a gyermeknevelést; a kedvezményekből az apák sem maradhatnak ki, hogy ők is bekapcsolódhassanak az otthoni teendőkbe – mondta Szél Bernadett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.