A fideszes polgármester nem akarta megbántani a zsidókat

Elnézést kért kijelentései miatt Szentgotthárd fideszes polgármestere, Huszár Gábor.

MNO
2015. 11. 30. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, Szentgotthárd fideszes polgármestere az önkormányzat bizottsági ülésén beszélt arról, hogy Izrael állhat a párizsi merénylet mögött. A téma az volt, hogy létesüljön-e téliesített menekülttábor Szentgotthárdon, amit végül nem szavaztak meg a képviselők. Az ülésről készült hangfelvételt a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra.

„Annyit kérek, hogy tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a táborlétesítésnek semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez”

– fogalmazott Huszár Gábor. Szavai miatt Izrael budapesti nagykövetsége közleményt adott ki, amelyben elítélték a fideszes polgármestert. Szerintük az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is – tették hozzá. A nagykövetség sajnálatosnak nevezte, hogy „egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond”.

A polgármester végül hétfő délután közleményt tett közzé Szentgotthárd honlapján, az írást változtatás nélkül közöljük:

„A bizottsági ülésen elhangzott, nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt mondatom miatt a következő nyilatkozatot teszem:

A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem.

A történteket végtelenül sajnálom.

Huszár Gábor
polgármester”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.