A Jobbik eltávolítaná Farkas Flóriánt a közéletből

Köztörvényes lopássorozatnak tartják, ami cigányintegráció címén folyik.

MTI
2015. 11. 26. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „ami ma Magyarországon cigányintegráció címén folyik, nem más, mint köztörvényes lopássorozat, a legkisebb integráció nélkül”. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyeit a Fidesz arrogáns politikájának megtestesüléseként jellemezte, hozzátéve: „csak sokkal primitívebb módon játsszák ezt”. Ha lehet hinni a jegyzőkönyveknek, hangfelvételeknek, hatósági eljárásokból származó dokumentumoknak, akkor deklarálható, hogy az ORÖ és Farkas Flórián munkásságának mindennapjait a zsarolás, a vesztegetés, a fenyegetés és a lopások sorozata jellemzi – jelentette ki.

A jobbikos politikus értékelése szerint ezért egy személyben Orbán Viktor a felelős, ő nevezte ki Farkas Flóriánt, ő távolíthatná el posztjáról. Szerinte ha ez nem történik meg, akkor a kormányfő egyetért a botrányos bűncselekményekkel és a „cigányságra továbbra is fillérekért, olcsón megvásárolható szavazógépekként” tekint.

Mirkóczki Ádámot kérdezték arról, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) közlése szerint a hétvégén két akcióban sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező embereket fogtak, ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék szerint az egyik esetben az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez, ezért szabadlábon védekezhetnek. A Jobbik szóvivője azt felelte: ilyen „ordas hazugsággal” még nem találkozott, az a minimum, hogy a TEK a nyilvánosság elé áll és tisztázza az ügyet. Arra a kérdésre, hogy Hajdu Jánosnak, a szervezet főigazgatójának távoznia kell-e, azt válaszolta, hogy ha igazak a hírek, akkor „minimum le kell mondania”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.