Csöbör szerint sem vállalható így a gyerekszegénység elleni küzdelem

Harrach tegnap ugyanezt mondta a Nemzeti Minimum projektről.

LD
2015. 11. 04. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Nemzeti Minimum projekt szigorúan civilek kezdeményezéseként indult, és mint ilyen támogatható volt. Az ellenzéki pártok azonban egyre inkább kisajátítják és saját politikai céljaik elérésére használják, ezzel már természetesen nem tudok egyetérteni” – olvasható a fideszes Csöbör Katalin sajtóközleményében, melyet portálunk részére is eljuttatott. Ő volt az, aki a határozattervezetet korábban aláírásával támogatta, ám a népjóléti bizottságban a kormánypárti képviselők már nem szavazták meg a tervezetet. A bizottságot vezető Harrach Péter hétfőn arról beszélt, hogy baloldali akcióról van szó. A bizottságban tagként részt vevő Révész Máriusz úgy fogalmazott: az ügy pártpolitikai vitává silányult.

Csöbör szerint így is „a kormány alapvető célkitűzése, hogy Magyarországon egyetlen gyermek se éhezzen, és ezért mindent meg is tesz”. Kifejtette, hogy 3300 gyermek részére ingyenes, 290 ezer részére pedig kedvezményes a bölcsődékben és óvodákban az étkezés. Mint közölte, „a kormány feltett szándéka, hogy 2016-tól az óvodában és a bölcsődében is a gyermekek 90 százaléka ingyenesen étkezzen”. Írt arról is, hogy a rászoruló gyermekek részére 3 milliárd forint értékben nyújtott vissza nem térítendő támogatást a központi költségvetés, amely összeg a tavalyinál 360 millió, a két évvel ezelőttinél pedig 600 millió forinttal magasabb.

Hozzátette: „A bölcsődei ellátásban nem részesülő 3 év alatti gyermekek étkeztetésének célját szolgálja a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program, mely a 0–3 éves gyermeket nevelő vagy várandós anyával rendelkező szegény gyermekes családok részére biztosít élelmiszersegélyt rendszeres meleg étkezés, illetve segélycsomagok formájában.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.