Debrecen a megújulás útján

Befejeződött a több milliárd forintba kerülő debreceni belvárosi rehabilitáció.

MTI
2015. 11. 30. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp László (Fidesz–KDNP) közölte: a belvárosi funkcióbővítő városrehabilitáció első üteme 1,9 milliárd forintba került, a most befejeződött második ütemben pedig 2,7 milliárd forint európai uniós forrást használtak fel.

A második ütemben, amelyre összességében 3,2 milliárd forintot fordítottak, egyebek mellett felújították a régi városháza külső homlokzatát, elkészült a nyugati kiskörút második üteme és megújult a Csokonai Színház mögötti Ady park is – tette hozzá a városvezető.

Kitért arra, hogy a projekt megvalósításával a belvárosban nívós zöldterületeket hoztak létre, amelyek között közvetlen kapcsolatokat alakítanak ki. Így a megújult Ady park összekötését tervezik a felújítás előtt álló belvárosi Dózsa Nádor térrel, a megújult Piac utcával és a Halközzel.

Papp László jelezte, hogy folytatják a régi városháza felújítását, azt nyitottabbá tennék és „új városházi funkciókat” is szeretnének megjeleníteni. Utóbbiak között említette a város csaknem ötszáz éves közigazgatási centrumában lévő épülettel összefüggő helytörténeti emlékek bemutatását, az egykor a Szent Korona őrzésére szolgáló helyiség bemutatását, a titkos levéltár és az egykori jégverem feltárását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.