Egymilliárdért épül kerékpárút Szatmárban

A kerékpárút Győrtelektől, Ököritófülpösön, Porcsalmán és Pátyodon át Csenger határáig épül ki.

MTI
2015. 11. 05. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmi József (MSZP) Győrtelek vezető önkormányzati tisztségviselője hangsúlyozta: a helyhatóságok 100 százalék arányú, 1 milliárd 147,22 millió forint támogatással valósíthatják meg a közlekedés-fejlesztési beruházást, saját forrás nem kell az építkezés költségeihez. A kerékpárút Győrtelektől, Ököritófülpösön, Porcsalmán és Pátyodon át Csenger határáig épül ki, s még az idén átadják a forgalomnak.

A győrteleki önkormányzat 119,49 millió forintot költhet a település és a szomszédos Ököritófülpös közötti külterületi első szakasz kialakítására.

Szabó Béla (Fidesz–KDNP) Ököritófülpös polgármesterének tájékoztatása szerint a község helyhatósága a Győrtelektől épülő második szakaszra, illetve a Porcsalma határáig tartó első kerékpárútrészre kapott pályázati támogatást, együttesen 398,38 millió forintot.

Kanyó Imre (Fidesz–KDNP) Porcsalma polgármestere azt közölte, hogy szintén két szakaszt, az Ököritófülpös és Porcsalma, valamint a Porcsalma és Pátyod közötti útrészt építhetik meg, 349,76 millió forintból. Pethő András (Fidesz–KDNP) Pátyod helyhatósági vezetője elmondta: 199,59 millió forint uniós támogatásból a település területétől a Csenger határában lévő Szamos-töltésig alakíthatnak ki kerékpárutat.

A négy önkormányzat beruházásában épülő biciklis sáv a Csengersima és Pete közötti magyar–román határállomásra vezető 49-es számú főút mentén halad majd. A főúton nagy a személyautó- és kamionforgalom.
A négy szatmári település között épülő út része lesz a Rohod, Mátészalka és Csengersima, illetve a Debrecen, Nyírbátor, Mátészalka, Csengersima, valamint a romániai Szatmárnémeti között tervezett regionális kerékpárút-hálózatnak, amely a következő években készül el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.