Egyre nagyobb a készültség a Tiszán

Kismértékben árad a Szamos, a Túr és a Kraszna is, de csak kisebb vízszintemelkedés várható.

MTI
2015. 11. 23. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Siklós Gabriella közölte: az elmúlt 24 órában a Felső-Tisza vízgyűjtőjén csak kisebb mennyiségű csapadék esett, ezért folytatódik az árhullám levonulása.

A Tisza Tiszabecsnél vasárnap este 454 centiméterrel tetőzött, Tiszabecs alatt a folyó tovább árad. Vasárnap a nyíregyházi vízügyi szakemberek az ukrán társaikkal közösen másodpercenkénti 1680 köbméter vízhozamot mértek Tiszaújlaknál a határszelvényben, ez a Tisza átlagos vízhozamának csaknem nyolcszorosa.

Hozzátette: a legutóbb 2013 tavaszán volt a Tisza ezen szakaszán másodfokú az árvízvédelmi készültség.

Kismértékben árad a Szamos, a Túr és a Kraszna is, de ezeken a folyókon csak kisebb vízszintemelkedés várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő három napban a Szamos–Kraszna vízgyűjtőn folytatódni fog az árhullám levonulása. Az árhullám a külföldi vízgyűjtőről továbbra is jelentős mennyiségű kommunális hulladékot szállít – közölte a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.