Eldőlt: ki kell adni a Századvég tanulmányait

A Miniszterelnökségnek harmincezer oldalnyi tanulmányt kell átadnia a Vs.hunak.

MNO
2015. 11. 25. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vs.hu beszámol róla, hogy a Kúria döntése hároméves huzavona végére tett pontot: a Fővárosi Ítélőtábla már júniusban jogerősen kötelezte a Miniszterelnökséget, hogy kiadja a Századvég által készített szakértői anyagokat, csakhogy a Lázár János vezette kormányzati egység felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához.

A cikk szerint végre kiderülhet, mi áll azokban a négymilliárd forintért rendelt tanulmányokban, amelyeket még előző ciklusában, 2011 végén kért az Orbán-kormány a Századvég Politikai Iskola, a Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis konzorciumától.

A Miniszterelnökség rendszeresen azzal hárította el a dokumentumok kiszolgáltatására irányuló kéréseket, hogy a cégcsoport tanulmányai és közvélemény-kutatásai döntés-előkészítő anyagok, amelyek közzététele nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeket sértene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.