Gördülékeny pályázatok, ismerős kormányközeli nyertesek

Tenderelbíráló és -nyertes is dolgozik a kormány gépezetében, például Rogán Antal új stábjában.

MNO
2015. 11. 20. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség munkatársaként a trafikpályázatok feszített tempójú elbírálásában is részt vevő Hernádi Ádám az egyike azoknak a tanácsadóknak, akiket Rogán Antal leigazolt a Miniszterelnöki Kabinetirodára, írja a Nol.

Az új minisztériumban dolgozó tanácsadók névsorát a szocialista Mesterházy Attila hozta nyilvánosságra, miután betekintett a tárca szerződéseibe. Az MSZP volt elnöke minden minisztériumnál érdeklődött a tanácsadók kilétéről. A válaszok alapján 159 politikai tanácsadót foglalkoztatnak a tárcák, bértömegük nagyjából 100 millió forint havonta, ami 630 ezer forintos átlagfizetést jelent.

Újabb válaszok érkeztek azokra a kérdésekre is, amelyekben azt firtatta, az államtitkárok és helyettes államtitkárok, illetve családtagjaik cégei kaptak-e vissza nem térítendő állami vagy uniós támogatást. Kiderült: a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Czerván György és felesége uniós területalapú és cukortámogatásban részesült, mint ahogy két helyettes államtitkár érdekeltsége is hozzájutott uniós pénzhez.

A Miniszterelnökség korábban nem válaszolt Mesterházynak. Lázár János miniszter csütörtökön azonban közölte, két államtitkára, Kis Miklós Zsolt és L. Simon László is kapott korábban uniós agrártámogatásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.