Havi 130 ezer forintba kerül egy migráns

Ez elviselhetetlen terhet jelent a magyar költségvetés számára – jelentette ki Kósa Lajos.

MTI
2015. 11. 27. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a kötelező betelepítési kvóta hátrányos az országnak, rossz Európának, teljes mértékben jogtalan, és semmilyen módon nem oldja meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos problémát.

A migránsáradat alapjaiban veszélyezteti az európai munkahelyeket, az európai szociális rendszert és az európai kultúrát – tette hozzá.

Kósa Lajos közölte: az Európai Unió vezetése áterőltette az Európai Bizottságon és az Európai Tanácson a kötelező betelepítési kvótát, amely egyelőre csak 140 ezer ember kötelező széttelepítéséről szól, de ha a „kötelező elosztási mechanizmusnak” nevezett uniós döntés is megszületik, Magyarországra akár több tízezernyi migráns, egy Szeged méretű város lakosságával egyenlő számú bevándorló érkezhet.

„Számolják csak ki, hogy ez a havonta fejenként 130 ezer forint költséggel milyen aránytalanul nagy terhet jelentene a magyar költségvetésnek” – mondta.

A frakcióvezető emlékeztetett: a magyar kormány és a Fidesz politikusai az elejétől fogva rendkívül következetesen ellenzik a tömeges bevándorlást. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a nemzetközi jog értelmében meg kell védeni a határokat, a schengeni egyezmény értelmében csak azokat lehet beengedni, akik menekültstátusra jogosultak, mindenki mást vissza kell fordítani.

Hozzátette: Sajnos azóta még egy drámai fordulat következett be, hiszen a párizsi események drámaian világítottak rá arra, hogy a tömeges bevándorlás „kéz a kézben jár” a terrorizmussal. Ebből pedig teljesen logikusan következik, hogy a kötelező betelepítési kvóta az Európában ma már valósággá vált terrorizmus szétterítését jelenti az unió egyes országaiban.

Emlékeztetett, az Országgyűlés döntésével kötelezte a magyar kormányt, hogy forduljon az Európai Bírósághoz, ott támadja meg a kötelező kvótákról szóló döntést, a Fidesz pedig aláírásgyűjtési akcióba kezdett.

Kósa Lajos elmondta: nagyon örül annak, hogy az aláírásgyűjtés abszolút sikeres, a hét végére az egymillió támogató aláírás is meglesz, a gyűjtést pedig mindaddig folytatják, amíg az Európai Unió a kötelező kvótát nem vonja vissza, és helyette nem tárgyal a valódi megoldásról.

A megoldás a frakcióvezető szerint az Európai Unió határainak megvédése, és ezzel együtt a válsággal és háborúval sújtott országokban egy olyan támogatás nyújtása, amely csökkentheti a kivándorlási nyomást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.