Iparűzési adóból enyhítik a BKV gondjait?

A BKV-nak Tarlós István az iparűzési adóból származó pénzek növelésével szerezne több pénzt.

MNO
2015. 11. 25. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti kerületek által beszedett iparűzési adó összegének négy százalékát kapja meg jelenleg a BKV. Ez 8-8,5 milliárd forint évente, Tarlós István főpolgármester pedig azt szeretné, ha a közlekedési társaságnak juttatott hozzájárulás a következő években egy-egy százalékponttal növekedne – tudta meg az Origo, amely szerint ez kétmilliárd forintos kiesést jelentene évente a 23 kerületben.

A javaslatot Kispest MSZP-s polgármestere, Gajda Péter elutasította a portálnak nyilatkozva, szerinte a kerületet nem lehet tovább terhelni. Ő százmillió forintos kiesésről számolt be. Józsefváros fideszes polgármestere, Kocsis Máté ugyanakkor arról nyilatkozott a lapnak, hogy támogatja az ötletet, hozzátéve: az agglomerációnak is jobban ki kellene vennie a részét a BKV finanszírozásából. A közlekedési vállalat terheiből a javaslat nyomán már évi 12 milliárd forinttal vehetnék ki a részüket a kerületek, ám még így is 14-15 milliárdos lyuk tátong majd a BKV költségvetésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.