Jöjjön inkább újból a vizitdíj?

Hajlandóak lennénk fizetni, ha cserébe jobb minőségű szolgáltatást kapnánk.

Buzna Viktor
2015. 11. 23. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizitdíjat is fizetne az emberek többsége, ha cserébe javulna az egészségügyi ellátás – derül ki a Publicus közvélemény-kutató felméréséből. Az ezerfős, reprezentatív megkérdezés az egészségügy megítélését célozta, s a válaszok alapján elmondható: az emberek kétharmada nincs megelégedve az állami ellátással.

A megkérdezettek 66 százaléka úgy véli, az utóbbi években a helyzet csak romlott, ebben ráadásul a pártpreferenciák szerint sem mutatkozott különbség. A jobb minőségű ellátásban bízva a megkérdezettek, illetve közeli családtagjaik fele fizetett hálapénzt. A megkérdezettek kétharmada fizetne inkább vizitdíjat, ha az abból származó bevételeket az egészségügy fejlesztésére fordítanák. A kutatás szerint megállapítható, hogy a szerényebb körülmények között élők folyamatosan szorulnak ki a minőségi egészségügyi ellátásból.

Már a gyurcsányi vizitdíjat sírják vissza a Fidesz szavazói is – reagált a felmérésre a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktornak nem „saját hobbijára, valamint a fideszes holdudvar gyarapítására”, hanem az egészségügyre kellene költenie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.