Kedden kezdődhet vita a bankadó csökkentéséről

Akár 24 előterjesztést is elfogadhat az Országgyűlés a jövő héten, következő kéthetes ülésének első felében.

MTI
2015. 11. 29. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az első ülésnap hétfőn 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt Herbst János volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeznek a képviselők.

A napirend előtti felszólalások után az interpellációs blokk következhet, összesen két órában, majd az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági jelentéseit vitathatja a Ház.

Kedden elsőként az állami földvagyon kezeléséről szóló, az Alkotmánybíróság által júniusban visszaküldött törvénymódosításon változtathatnak. A kormányoldal javaslatára az előterjesztés elő-haszonbérleti jogosultság eltörlésére, valamint a védett természeti területekre vonatkozó részei maradhatnak meg.

A parlament ezt követően egyebek mellett elfogadhatja több hatósági eljárás illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetését.

Változhatnak továbbá a kéményseprő-ipari tevékenységről, a szerencsejátékról, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályok, de módosítás várható a szabálysértési mellett oktatási, honvédelmi és energetikai törvényekben is.

A határozathozatalokat követően kedden kezdődhet vita a bankadó csökkentéséről. A nemzetgazdasági miniszter javaslata kedvezményeket tartalmaz azoknak a bankoknak, amelyek növelik vállalati és lakossági hitelállományukat.

Szerdán egyebek mellett a nemzetiségi törvény módosításának általános vitája következik, majd az ülés jövő hétfőn, az idén megszokottak szerint kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.