Kétmilliárdot költene metróra Budapest

A késedelmek elkerülése érdekében ajánlotta fel az összeget a Fővárosi Közgyűlés.

MTI
2015. 11. 26. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett javaslat szerint a kiviteli tervek elkészítéséhez, valamint a műszaki előkészítési, szakértői feladatokhoz szükséges pénzt a rekonstrukció tervezett véghatáridejének tarthatósága miatt fővárosi forrásból szükséges megelőlegezni. Ezek várható költsége nettó kétmilliárd forint, amelyet a fővárosi önkormányzat a 2016-os költségvetése terhére saját forrásból biztosítana.

A javaslat szerint a projekt megvalósítása során felmerülő költségek uniós támogatásból vagy más külső forrásból való finanszírozása esetén a lehívott támogatást a BKV Zrt. köteles lenne a fővárosi önkormányzatnak átutalni.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: a hármas metró kocsijainak beszerzése uniós pénzből valósulhat majd meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.