Kézigránát elől taszította el a mezőhegyesi párt

Végegyháza körzeti megbízottja ezért miniszteri és főkapitányi elismerést kapott.

MNO
2015. 11. 27. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nő és férje együtt üzemeltették az idősek otthonát. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a nő csütörtök reggel jelentette be a rendőrségen, hogy férje megfenyegette. A kiérkező körzeti megbízottal beszélő nőt a férj az egyik szoba előterében utolérte, majd elővett, élesített és a szobába dobott egy kézigránátot, amely fel is robbant.

A rendőr látta, hogy a férfi előveszi a gránátot, és mindkét embert próbálta eltaszítani a detonáció hatásának útjából. Ezzel mérsékelte a szerkezet repeszeinek és lökéshullámának hatását, de az első orvosi vélemény szerint a nő így is súlyos sérülést szenvedett. A rendőr ezután megbilincselte a 61 éves férfit.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményében azt írja, hogy az elkövető szándéka felesége megölésére irányult, de cselekménye az intézkedő rendőr életét is közvetlenül veszélyeztette. A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki részletes beismerő vallomást tett. Az ügyészség kezdeményezi az őrizetbe vett személy előzetes letartóztatásának elrendelését.

A rendőr a helyszínen tanúsított hősies, az emberi élet megmentésére irányuló példamutató tevékenysége elismeréseként Szent György Érdemjelet kapott, Papp Károly országos rendőrfőkapitány pedig példaként állította a rendőrség teljes személyi állománya elé – írta az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.