Kilőtték a farkast, most felfüggesztik őket

A megszökött, majd agyonlőtt farkas ügye miatt felfüggesztik a Pécsi Állatkert tagságát.

MNO
2015. 11. 05. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amely során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről – írta közleményében a szervezet.

A szövetség azt írja, sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast – amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít – el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit.

„A Magyar Állatkertek Szövetségének elnöksége – a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve – azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít”

– áll a közleményben. Az indoklás szerint a Magyar Állatkertek Szövetsége – amelynek a pécsiekkel együtt 13 tagja van – elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy az egyes állatkertek a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak. A szövetség abban érdekelt, hogy a pécsieknek is a fenti szempontoknak megfelelő állatkertjük legyen – zárul a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.