Leköszönt a Magyar Rezidens Szövetség elnöke

Dénes Tamás szerint ennek nincs köze a rezidenseket érintő problémákhoz.

MNO
2015. 11. 24. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI kedden délelőtt írt arról, hogy Dénes Tamás leköszönt elnöki posztjáról. Telefonos megkeresésre az MNO-nak azt mondta: két éve tölti be a posztot, és már a kezdetekkor is ennyi időre tervezett maradni. Döntését azzal is indokolta, hogy jelenleg második szakképzését végzi. „Amennyiben az új elnök igényt tart a tanácsaimra és segítségemre, rendelkezésére állok” – közölte.

Azt, hogy a leköszönés kapcsolatban áll-e a rezidensék sztrájkba lépésének lehetőségével, cáfolta, legalábbis a közvetlen kapcsolatot. „Az bizonyos, hogy a Rezidens Szövetség ilyen akciókat nem szervezhet” – mondta. „Azonban ha nem történik változás a bérek tekintetében és bármilyen szervezet sztrájkot kíván szervezni, és ebben szerepet szán nekem, azt meg kívánom fontolni. De a kettőnek nincs köze egymáshoz” – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amitől nem fog visszalépni. Ugyanakkor azon törekvésnek is hangot adott, hogy a kamarában „szükség van a fiatalok aktív bevonására”.

Leszögezte, hogy meg kell erősíteni a szakmai érdekvédelmet is a kamarán belül, „meg kell védeni a dolgozókat”, mivel „egyre több botrány lesz a jövőben”, példaként említve a Merényiben történeteket, vagy a szakemberhiány miatt kialakult feszültségeket. „Nem szabad, hogy a dolgozókon csattanjon az ostor.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.