Lemondott az illegális polgármester

Madácsi Imrét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, egy ideig mégis hivatalában maradt.

MNO
2015. 11. 25. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kusza helyzet állt elő Kisléta fideszes polgármesterénél. Madácsi Imrét a Debreceni Ítélőtábla felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ugyanis Madácsi és két társával közös cége 2002 és 2003 között száz megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatott, de csak töredékét fizették ki a munkabérüknek, holott a munkabér teljes összegére igényeltek állami támogatást – írja a Népszabadság.

A lap megkereste Kozma Pétert az illetékes kormányhivatalnál, aki azt a tájékoztatást adta, hogy a „Madácsi ellen általuk kezdeményezett eljárás a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság előtt folyamatban van”. A politikus tisztsége a 2011-es önkormányzati törvény alapján megszűnt, de Madácsi azért járt be dolgozni, mert „akadt olyan jogász, aki szerint nem kellett lemondania”.

A politikus a lapnak elmondta, hogy miután beszélt a közigazgatási és munkaügyi bírósággal, közölték vele, hogy a 2011-es törvények értelmében polgármesteri tevékenységét be kell fejeznie. Madácsi jelezte a bíróság felé, hogy vállalja a felelősséget, még akkor is, ha nem követett el semmit. A cégével kapcsolatban jelezte, hogy három hónapig, barátai kérésére volt a cég élén, de a működtetésében nem vett részt.

„A tanúk nem is ismertek engem, nem is ismerhettek, mert semmi közöm nem volt az egészhez”

– tette hozzá Madácsi.

A történet igazi „kuriózuma”, hogy Madácsi Imre magánemberként egy évig lehetett mandátum nélkül a település élén. Mindez köszönhető a hivatalok és bíróságok lassúságának. Ezek után az is megtörténhet, hogy az idén január óta hozott összes polgármesteri és képviselő-testületi határozatot az új polgármester megszünteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.