Libegőt kapott Lillafüred

Átadták a Lillafüred és Jávorhegy között közlekedő libegőt.

MTI
2015. 11. 30. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Libegőpark kft. az Észak-magyarországi operatív program Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergenciarégiókban pályázatán nyert a projektre mintegy 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A libegő egy kilométer hosszan szállítja az utasokat a lillafüredi Erzsébet sétány menti állomásról a 606 méter magas Jávorhegyre, a felvonó mellett kialakítottak egy rollerösvényt, valamint egy Oxigén nevű túraútvonalat is. A drótkötélpályás felvonó kora tavasztól üzemel majd, egyszerre több mint kétszáz embert szállíthat, a menetidő 11-12 perc.

A turisztikai attrakció kilenc embernek állandó, többeknek pedig ideiglenes munkahelyet biztosít.

A tájékoztatás kitér arra, hogy a 300 méter tengerszint feletti magasságban található Lillafüred klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, a Szent István- és a Hajnalka-forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.

A rollerösvény pedig a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel ma Magyarországon még újdonságnak számító szórakozást kínál az év minden napján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.