Megmarad a magán-pálinkafőzés lehetősége

A főzőberendezést továbbra is regisztrálni kell a helyi önkormányzatnál.

MTI
2015. 11. 24. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palotai Kinga – amikor a jövedéki törvény módosításával kapcsolatos változásokat ismertette a jelenlévőkkel – elmondta, hogy bevezetik a párlatadójegyet. Egy adójegy 700 forintba kerül, és évente minimum 5, maximum 86 darab vásárolható belőle a vámhatóságtól. Egy párlatadójegy egy liter párlat előállítására jogosítja a magánfőzőt.

Hozzátette: a főzőberendezést továbbra is regisztrálni kell a helyi önkormányzatnál. Szükséges azokat a nyilatkozatokat is megtennie a magánfőzőnek, amik a magánfőzésnek való megfelelést támasztják alá. Ilyen például, hogy a magánfőző gyümölcstermesztőnek minősül és saját alapanyagból állítja elő a párlatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.