Nem fizetett a tanácsadó cég visszavételéért Giró-Szász

Az árat egyszerűen leírták abból az összegből, amivel az üzlettársak tartoztak.

MNO
2015. 11. 30. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árat egyszerűen leírták abból az összegből, amivel az üzlettársak tartoztak Giró-Szásznak tavaly november óta, amikor fordított helyzetben, Giró-Szász adta el nekik a céget. A politikai főtanácsadó 2014-ben államtitkári kinevezése előtt szállt ki a Strategopolisból – olvasható az Indexen.

Mint írják, a ki nem fizetett tartozás és az osztalék kerek 750 milliós kintlevőségként került bele az akkori – az államtitkári kinevezés után kiállított – vagyonnyilatkozatába. A novemberben, a lemondása alkalmából leadott nyilatkozat a 280 milliós megtakarítások mellett még mindig 700 milliós követelést mutatott – teszik hozzá.

Épp ezért az egyik ellenzéki párt vasárnap felszólította Orbán Viktort, hogy azonnal menessze Giró-Szászt. A Hvg.hu szerint az Együtt hazugsággal és trükközéssel vádolta meg a főtanácsadót. Az Index azt írja, hogy a Kormány.hu-n, november 20-án közzétett államtitkári záróbevallása szerint Giró-Szász András nem rendelkezett cégérdekeltséggel, jóllehet akkor már majdnem három hete 70 százalékos tulajdonosa volt a visszavásárolt Strategopolisnak.

A politikai főtanácsadó az Indexnek azt állította: nem trükközésből adott le „üres vagyonnyilatkozatot”. Szavai szerint a lemondás után el kellett gondolkoznia, hogy mihez kezdjen, és sok gondolkodás után végül amellett döntött, újra a piacon is sikeres cégénél fog dolgozni. Csakhogy ezt követően jött Orbán újabb felkérése. A vagyonnyilatkozatot viszont a szabályoknak megfelelően az október 22-i, tehát az államtitkári pozícióból való távozása idején érvényes állapot szerint írta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.