Reagált az izraeli követség a fideszes polgármester szavaira

A lehető leghatározottabban elítélik a szentgotthárdi polgármester uszító kijelentését.

MTI
2015. 11. 30. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael Állam Nagykövetsége hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Huszár Gábor szavai

„ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak”.

Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is – tették hozzá. A nagykövetség sajnálatosnak nevezte, hogy „egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond”.

Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat – áll a közleményben.

Izrael állhat a párizsi merénylet mögött Szentgotthárd fideszes polgármestere szerint. Huszár Gábor erről az önkormányzat bizottsági ülésén beszélt a többi képviselő előtt. A téma az volt, hogy létesüljön-e téliesített menekülttábor Szentgotthárdon, amit végül nem szavaztak meg a képviselők. Az ülésről készült hangfelvételt a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra.

„Annyit kérek, hogy tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésnek semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez”

– fogalmazott Huszár Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.