Rogánék mindent ellenőriznek

A médiafelügyelet alól egyedül Szijjártó Péter minisztériuma van felmentve, „S.O.S.-helyzetben”.

MNO
2015. 11. 30. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda minden, a tárcák által kiadott közleményt és a miniszteri interjúkat is „láttamozza” – írja a Népszabadság. Hozzáteszik, a kontroll alól csak a Külgazdasági és Külügyminisztérium bújhat ki, ugyanis az a kabinetiroda jóváhagyása nélkül is reagálhat „S.O.S-helyzetben” a kritikus hangvételű külföldi véleményekre.

A lap szerint „a tárcák sajtóosztályán vannak, akik kommunikációs terrorként élik meg” Rogánék felügyeletét, más kormányzati források ugyanakkor úgy fogalmaztak a Népszabadságnak, hogy nem lett centralizáltabb a rendszer, ugyanazok a mechanizmusok érvényesek a kormány kommunikációjában, mint korábban.

Egyesek azt állítják, hogy a miniszterek összes médiaszereplése kabinetirodai engedélyhez kötött – írják –, ugyanakkor a tárca részéről a lappal azt közölték, „csak jelezni kell, hogy ki hol szerepel”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.