Sokba kerül a soros elnökség

„Láthatatlan” rendezvénysorozat kormánytámogatással.

Győr Ágnes
2015. 11. 28. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére azonban, hogy a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint eddig már két nemzetközi konferenciát és több mint száz hazai és külföldi programot szerveztek, a márciusban indult soros év háromnegyed része az átlag magyar állampolgár számára „láthatatlanul” telt el.

Ennek oka lehet többek közt, hogy – miként azt a Miniszterelnökség közölte – a június 8. és 11. között Budapesten, majd a november 2. és 5. között Debrecenben megrendezett plenáris ülésekre az IHRA harmincegy tagállamának 250 delegáltján kívül nemhogy a sajtó képviselői, de maguk a helyi zsidó szervezetek sem voltak hivatalosak. A tárca válaszában hangsúlyozta, ez más elnökségek alatt is így volt.

Egyúttal nyomatékosították, hogy noha a plenáris ülések maguk nem is nyilvánosak, az azokat kísérő rendezvényeken bárki részt vehetett. A Zsido.com adott interjúban az IHRA soros elnökeként Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár tagadta, hogy a magyar elnökség ideje alatt a szervezésből és a tanácskozásokból – a kulturális programokat kivéve – kihagyták volna a helyi zsidó közösségeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.