Szijjártó: Brüsszel bosszút áll Magyarországon

Az európai bevándorlási politika megbukott – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

MTI
2015. 11. 27. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter egy azzal kapcsolatos újságírói felvetésre válaszolt, amely szerint polgári kezdeményezésre az unió biztosi kollégiuma kilátásba helyezte a hetedik cikkely alkalmazását Magyarországgal szemben.

Az Index hírportál pénteken írt arról, hogy információik szerint politikai döntés született az Európai Bizottság biztosi kollégiumában arról a polgári kezdeményezésről, amely ha sikerrel záródna, arra kérné a bizottságot, hogy indítsa el a „hetes cikk szerinti eljárást”, és vigye „a magyar ügyet” a döntéshozó Miniszterek Tanácsa elé.

Szijjártó Péter azt mondta: ha valóban született vagy születik ilyen döntés a biztosi kollégium részéről, az csak szabályszegő módon történhet, mert ilyen döntés meghozatalához az Európai Bizottságnak nem lenne joga. Tehát ha születik ilyen döntés, az sehogy másként nem érthető, mint a bevándorláspárti Brüsszel, a bevándorláspárti európai uniós intézmények bosszúja Magyarországgal szemben – fogalmazott. Ugyanis éppen Magyarország példája bizonyítja azt, hogy sikeresen meg lehet állítani a bevándorlási hullámot, és éppen Magyarország sikere bizonyítja azt is, hogy az európai bevándorlási politika megbukott, a magyar politika pedig sikeres – tette hozzá.

„Vagyis ha születne ilyen döntés, azt csak Brüsszel buszújaként tudnám értelmezni\"

– mondta Szijjártó Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.