Szijjártó: Nem teszünk semmit Paks-ügyben

Nem kell újratárgyalni az oroszokkal kötött szerződést a kötelezettségszegési eljárás ellenére sem a miniszter szerint.

MTI
2015. 11. 21. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a felvetésre, hogy Putyin orosz elnök még májusban azt mondta, hogy ha az EU a magyar partnert a Roszatommal való kapcsolat megszakítására kényszeríti az atomerőmű-bővítés kapcsán, az hátrányos lesz a kétoldalú kapcsolatokra nézve, és kapott-e ilyen jelzést most, a tárcavezető azt mondta: jó másfél órát tárgyalt az orosz első külügyminiszter-helyettessel, és ilyen figyelmeztetésről szó sem volt.

Hozzátette: elmondta, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett a bővítés mellett, mert az ország energiabiztonságát a jövőben is nagyrészt Paksra alapozzák, tehát a beruházást végig fogják csinálni. Arra a kérdésre, hogy fel kell-e függeszteni a közbeszerzéseket, azt mondta: nem tud arról, hogy a kormány döntést hozott volna arról, hogy bármit is felfüggeszt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.