Tizennégy városban kifogásolták a levegő minőségét

Debrecen, Miskolc és Eger is az érintett települések közt van.

MTI
2015. 11. 04. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett települések: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Salgótarján, Eger, Győr, Tatabánya, Ajka, Veszprém, Dunaújváros, Pécs és Százhalombatta.

Budapest, Szeged, Szolnok, Vác és Sajószentpéter esetében az úgynevezett kisméretűrészecske-szennyezettség (szállópor-koncentráció) meghaladta a tájékoztatási küszöböt, egészségtelen minősítést kapott.

Az érintett településeken az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhatnak. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján szerda délután is a határérték feletti kisméretűrészecske-szennyezettség várható az érintett térségekben – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.