Trágyával tiltakozott az LMP a földárverések ellen

Ez a trágya azt szimbolizálja, hogy „valami bűzlik”.

MTI
2015. 11. 23. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a maga vezette billenőplatós járműről két-három köbméternyi tárgyát borított le az úttestre és a járdára. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy Sallai Róbert Benedek ellen közlekedésrendészeti, köztisztasági, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt eljárást indítottak. Elmondta továbbá, hogy miután a rendőrök igazoltatták a politikust, közölték vele, hogy szabálysértéseket követett el, amiért feljelentést tesznek ellene. Felszólították, hogy a leszórt trágyát takarítsa fel, szállítsa el, de ezt az országgyűlési képviselő megtagadta, és nem mondott le a mentelmi jogáról sem – tette hozzá.

A képviselő az MTI megkeresésére azt mondta: ez a trágya azt szimbolizálja, hogy „valami bűzlik” a földárverésekkel kapcsolatban. A trágya leborításával pedig annak a véleményének adott hangot, hogy rossz az az irány, amelyet a kormány képvisel. „A Fidesz becsapja az embereket, szétvernek mindent, odaadják a haveroknak, és ez az egész bűzlik, mint a trágya” – fogalmazott a képviselő. Arra a kérdésre, hogy miért nem mondott le a mentelmi jogáról, azt válaszolta: korrupcióellenes vitanap van a parlamentben, amelyen szeretne részt venni és felszólalni, és ezt csak így teheti meg. Jelezte ugyanakkor, hogy az eljárás során, miként korábban, most is le fog mondani a mentelmi jogáról, és vállalja a következményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.